K500i+

MoBible.be  the Mobile Bible

NL   UK   FR   DU

 

Hoe werkt het?

Het programma werkt alleen als je java-programma’s naar je telefoon kan downloaden. Er zijn twee versies van het programma. De MIDP1.0 en de MIDP2.0 versie. De eerste werkt op wat oudere mobieltjes, en de tweede op de wat nieuwere. Ook heeft de tweede versie wat meer mogelijkheden.

De MIDP1.0 versie kan natuurlijk gebruikt worden om de Bijbel te lezen. Daarbij kan er gebladerd of rechtstreeks naar een vers gesprongen worden. Verder is het mogelijk om het lettertype op drie verschillende formaten in te stellen. Als laatste is er nog een zoekfunctie waarmee naar een woord of zinsdeel gezocht kan worden.

De MIDP2.0 versie heeft nog een aantal functies meer. De laatste twintig directe ‘sprongen’ worden automatisch onthouden. Verder is er nog een ‘bladwijzer’ functie waarmee bepaalde verzen makkelijker onthouden kunnen worden. Ook is het mogelijk om de schermkleuren in te stellen, een ander lettertype te kiezen en om de ‘volledig scherm’ functie te activeren. De laatste functie is handig voor telefoons met kleine schermpjes, waarbij dan de onderste regel ook voor de Bijbeltekst gebruikt wordt. Als laatste heeft de MIDP2.0 versie nog de mogelijkheid om één of meer verzen via sms te versturen.

Om het programma op je telefoon te zetten gebruik je een datakabel, een Infrarood verbinding of een Bluetooth verbinding. Je moet daarvoor eerst de Bijbel downloaden in het ‘Download’ gedeelte. Het zip-bestand wat je dan krijgt moet je uitpakken en vervolgens het bestand dat eindigt op ‘.jar’ op je telefoon zetten. Sommige telefoons hebben daarbij ook het ‘.jad’ bestand nodig.

Het kan geen kwaad om het eerst te proberen met het MIDP1.0 en het MIDP2.0 test bestandje. Daarmee kun je dan zien of het wel op je telefoon werkt. Ook hebben sommige telefoons een beperking voor de grootte van de programma’s die je erop zet. Daarvoor zijn de 64kB versies. Daar is de Bijbel opgesplitst in programmaatjes van maximaal 64kB groot. En als je telefoon een beperking heeft van bijvoorbeeld 128 kB dan kan ik je altijd een aangepaste versie sturen.

Mocht je nog vragen hebben: mail me gerust of kijk eens op www.Go-Bible.org.

 

Home

 

Hoe

 

Download

 

Links

 

Dank aan…